Museum Amsterdam

Musea in Amsterdam bezoeken; voor ieder wat wils!

Als hoofdstad van Nederland trekt Amsterdam jaarlijks duizenden nationale en internationale toeristen. De stad, die door de inwoners zelf veelvuldig Mokum genoemd wordt, heeft tal van prachtige musea en bezienswaardigheden te bieden! Vaar bijvoorbeeld mee met een van de rondvaarten over de Amsterdamse grachten, loop langs de grachtenpanden om cultuur op te snuiven of breng een bezoek aan musea in Amsterdam als het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum! De diversiteit aan bezienswaardigheden maakt dat de stad voor ieder wat wils te bieden heeft.

De naam Amsterdam heeft de stad te danken aan de ligging nabij een dam in de Amstel, die in de 13e eeuw werd aangelegd. Kort na 1300 kreeg de stad haar stadsrechten, waarna de plaats ten tijde van de Gouden Eeuw uitgroeide tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Door de jaren heen werd de stad steeds verder uitgebreid, waarbij het inwoneraantal groeide tot ver over de 850.000 in 2018. Opvallend aan de bewonerssamenstelling van Amsterdam, is de grote diversiteit aan culturen die in de stad voorkomen. Hiermee behoort Amsterdam tot een lijstje van de meest diverse steden ter wereld op het gebied van culturen.

Bezienswaardigheden in Amsterdam bezoeken

De meest bekende bezienswaardigheid in Amsterdam is wellicht haar grachtengordel. De grachtengordel werd in 2010 zelfs toegevoegd aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Onder de grachtengordel verstaan we de vier belangrijkste grachten in de stad en het gebied hieromheen. Deze grachten zijn de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Met name de panden rondom deze grachten zijn meer dan het bekijken waard! In veel van deze panden wonen welgestelde Nederlandse burgers, of zijn grote advocatenkantoren en multinationals gevestigd.

Je kunt de grachtengordel te voet aflopen, maar ook leuk is het om een rondvaarttocht over het maken te maken. Op deze manier krijg je de grachtengordel van een heel andere kant te zien! Naast de grachtengordel zijn ook het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ en het EYE Filmmuseum een bezoek waard. Of wat te denken van Artis? Een van de grootste Nederlandse dierentuinen. Veel buitenlandse toeristen kiezen voor een bezoek aan de Wallen en een van de vele coffeeshops die je in Amsterdam vindt.

Musea in Amsterdam bezoeken

Naast de reeds beschreven bezienswaardigheden, vind je een groot aantal musea in Amsterdam. Het meest bekende museum in Amsterdam is het Rijksmuseum, waar jaarlijks duizenden toeristen op af komen. Ook het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Scheepvaartmuseum zijn in trek onder toeristen. Op zoek naar een moderner museum in Amsterdam? Breng dan een bezoek aan de Heineken Experience, het Moco Museum of bijvoorbeeld het Tropenmuseum. Nog niet uitgekeken? Ga dan nog eens naar het Museum Het Rembrandthuis of het Koninklijk Paleis Amsterdam.