Centre Pompidou

Het Centre Pompidou, ook wel het Centra National d’art et de culture Georges-Pompidou genoemd, werd gebouwd tussen 1972 en 1977. Het ontwerp van dit museum in Parijs komt van de hand van architect Richard Rogers, Renzo Piano en Gianfranco Franchini. Zeker voor kinderen kan een bezoek aan het Centre Pompidou het overwegen waard zijn! In het museum vind je tal van verschillende vormen van moderne kunst. Het Museum Pompidou in Parijs is vernoemd naar de voormalige Franse president Georges Pompidou.

Bekende werken in het Centre Pompidou

Le Centre Pompidou in Paris vind je onder meer werken uit de 20e eeuw, geschilderd door Picasso, Max Ernst, Kandinsky, Matisse, Man Ray en Francis Bacon. Een bekend werk van Pablo Picasso is “Les trois Hollandaises”. Naast deze schilderkunst biedt het Centre Pompidou je een breed aanbod aan sculpturen, boeken, films, video en bijvoorbeeld documentaires. Ook worden er regelmatig dans- en theatervoorstellingen aangeboden binnen dit museum in Parijs.

Ligging van het Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is gelegen aan de Place Georges-Pompidou en kan eenvoudig bereikt worden met het openbaar vervoer. In de omgeving van het museum vind je verschillende barretjes en restaurantjes! Ideaal, als je na een bezoek aan het Centre de Pompidou in Paris een hapje wilt eten!

Centre Pompidou per metro bezoeken

Centre Pompidou ligt precies tussen twee metrohaltes in, namelijk: Rambuteau en Hôtel de Ville. Bij de eerstgenoemde metrohalte kom je eenvoudig met metrolijn 11. Deze lijn stopt ook bij de tweede Centre Pompidou metro stop, evenals metrolijn 1. Loop vanaf beide metrohaltes de Rue du Renard op, om bij de ingang van het museum te komen. Naast de metro, brengt ook de bus je bij het museum. Neem buslijn 38, 47, 75, N12, N13, N14 of N23 en stap uit bij Centre Georges Pompidou.

Overige belangrijke informatie

Doordat het museum Pompidou in Parijs jaarlijks door zo’n 3,75 miljoen bezoekers wordt bezocht, is het raadzaam om hier vooraf tickets voor te kopen. Deze Centre Pompidou tickets kun je vooraf online bestellen.

Centre Pompidou openingstijden

Je kunt het Centre Pompidou in Parijs van woensdag tot en met maandag bezoeken, van 11.00 tot 21.00 uur. Op dinsdag is het museum standaard gesloten. Om in alle rust langs de kunst in het museum in Parijs te kunnen lopen, kun je deze het beste bezoeken na 19.00 uur.