Koninklijk Paleis Amsterdam

Koninklijk Paleis Amsterdam bezoeken?

Nederland heeft drie koninklijke paleizen, die nog steeds als koninklijke residentie gebruikt worden. Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam is een van deze drie! Tijdens het bezoek aan dit paleis krijg je prachtige plafonds, schilderijen en muurschilderingen te zien. Zeker voor mensen die veel met de koninklijke familie en de tradities hiervan hebben, is een bezoek aan Paleis op de Dam het overwegen waard.

Bekende werken in het Paleis op de Dam

Naast specifieke bekende werken in het Koninklijk Paleis van Amsterdam, is het prachtige marmeren interieur in dit paleis het bekijken waard. Evenals de stijlvolle architectuur van het pand! Binnen vind je schilderijen en sculpturen van bekende leerlingen van Rembrandt van Rijn, zoals Ferdinand Bol of Govert Flinck. Flinck schilderde onder meer zeven werken met als thema de Bataven en vier schilderijen met als hoofdonderwerp de goede patriotten.

Ligging van het Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis op de Dam bezoeken kan aan de Nieuwezijds Voorburgwal 147 in Amsterdam. Dit is in het hart van de stad, waardoor het verstandig is om het paleis te voet of met het openbaar vervoer te bezoeken. Vanaf het Centraal Station van Amsterdam is het 10 tot 15 minuten lopen naar het paleis.

Naar het Paleis met de tram

Vanaf Amsterdam CS stoppen alle trams in de richting van het centrum bij halte Dam, wat precies voor de ingang van het Koninklijk Paleis is. Ook het gebruik van metro 52 brengt je naar het centrum, waarbij je uit kunt stappen bij halte Rokin.

Overige belangrijke informatie

Paleis op de Dam is ook goed te bezoeken voor mensen in een rolstoel. Je eigen rolstoel meenemen is niet noodzakelijk. Er zijn rolstoelen aanwezig in het paleis. Je Paleis op de Dam tickets kun je het beste vooraf online bestellen. Zo hoef je niet in de rij te staan bij de Paleis op de Dam entree

Koninklijk Paleis openingstijden

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Koninklijk Paleis Tickets