Palazzo Braschi – Museum van Rome

De naam van het Palazzo Braschi verklapt al enigszins, wat je van dit museum in Rome mag verwachten. Een prachtige architectuur, gecombineerd met een breed scala aan kunstwerken! Het maakt een bezoek aan het Palazzo Braschi meer dan waard. Kijk bijvoorbeeld eens naar de monumentale trap voor het pand. Deze werd ontworpen door de neoclassicistische architect Giuseppe Valadier. De trap bevat onder andere achttien losse pilaren, die gemaakt zijn van rood graniet. Voorheen werd het Palazzo Braschi gebruikt door keizer Caligula.

Bekende werken in het Palazzo Braschi

Niet alleen de prachtige trap van het Palazzo Braschi in Roma is het bekijken waard. Binnen dit museum in Rome vind je meer dan 100.000 verschillende werken. Deze werken lopen uiteen van schilderijen, tot beeldhouwwerken en meubelstukken. Het maakt een bezoek aan het Palazzo Braschi de moeite waard voor het hele gezin! Met name de Canaletto-tentoonstelling mag je niet missen. Hier worden werken van over de hele wereld tentoongesteld.

Ligging van het Palazzo Braschi

Het Palazzo Braschi in Rome is gelegen aan het Piazza di S. Pantaleo, welke goed met de bus te bereiken is. Neem buslijn 46, 62, 64, 916, 916F, N5, N15 of N20 en stap uit bij halte C.so Vittorio Emanuele/Navona. Vanaf dit punt loop je in de richting van de Sant’Andrea della Valle kerk en neem je de tweede afslag links. Je komt dan bij het Piazza di San Pantaleo terecht. Achter het Palazzo Braschi vind je het bekende plein Piazza Navona. Mocht je tijdens je tocht door Rome kort willen uitrusten, dan kun je hier terecht.

Overige belangrijke informatie

Je kunt het Palazzo Braschi van dinsdag tot en met zondag bezoeken. Het museum in Rome is op deze dagen van 10 uur in de ochtend, tot 7 uur in de avond geopend. Om niet in de rij te hoeven staan, kan het verstandig zijn om je Palazzo Braschi tickets vooraf online te bestellen, ook al is het Palazzo Braschi niet het drukstbezochte museum in Rome. Door de trappen is het Palazzo Braschi niet geschikt voor mensen met een rolstoel.