Fondation Louis Vuitton

Het Fondation Louis Vuitton in Parijs is een privémuseum, welke in 2014 geopend werd. Het museum is gelegen in het Bois de Boulogne, wat net buiten het centrum van Parijs ligt in het 16e arrondissement. Het ontwerp van het museum komt van de hand van architect Frank Gehry, die zich heeft laten inspireren door het glazen Grand Palais in Parijs.

Bekende werken in Fondation Louis Vuitton

Privémuseum Fondation Louis Vuitton in Paris bevat de kunstcollectie van Bernard Arnault, welke voornamelijk uit werken uit de twintigste eeuw bestaat. Denk aan werk van schilders als Michel Basquiat, Gilbert & George en Jeff Koons. Ook het gordijn “Spectrum VIII”, welke uit twaalf gekleurde strips bestaat en ontworpen werd door Ellsworth Kelly, is een bekend werk. Kijk ook eens naar het “Inside the Horizon” van Olafur Eliasson, wat uit 43 prismavormige gele kolommen bestaat, dit van binnenuit verlicht worden.

Ligging van het Fondation Louis Vuitton

In de buurt van het Louis Vuitton museum in Parijs wordt weinig parkeerruimte aangeboden. Het is dan ook verstandig om het Musée Louis Vuitton per openbaar vervoer te bezoeken. Dit kan onder meer door gebruik te maken van de shuttleservice, die door het museum aangeboden wordt. Deze gratis bussen vertrekken vanaf het Place Charles de Gaulle, op de hoek van Avenue de Friedland.

Fondation Louis Vuitton per metro bezoeken

Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van de shuttlebussen, kun je ook per metro of bus naar Fondation Louis Vuitton reizen. Gebruik metrolijn 1 en stap uit bij halte Les Sablons. Vanaf hier is het circa 10 minuten lopen naar de ingang van het museum. Dichter in de buurt van de ingang kom je met buslijn 244, die je in het weekend tot halte Fondation Louis Vuitton brengt. Op werkdagen dien je bij deze buslijn uit te stappen bij Jardin d’Acclimatation en het laatste stukje te lopen.

Overige belangrijke informatie

Het Louis Vuitton museum in Parijs is ook goed te bezoeken met een rolstoel. Doordat het hier zeker in de weekenden behoorlijk druk is, doe je er verstandig om aan Louis Vuitton museum tickets online te bestellen voor je bezoek. Zo hoef je niet in de rij te staan!

Fondation Louis Vuitton openingstijden

Op maandag, woensdag en donderdag is het Musée Louis Vuitton in Paris van 12.00 tot 19.00 geopend. Op vrijdag van 12.00 tot 21.00 en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 20.00. Houd er rekening mee dat het museum in Parijs op dinsdagen gesloten is.