Musei Capitolini

Het Musei Capitolini, ook wel de Capitolijnse Musea genoemd, is een combinatie van vier verschillende gebouwen. Bezoek het Palazzo Nuovo, het Palazzo dei Conservatori, de Galleria Lapidaria en het Centrale Montemartini om niets van de prachtige kunst in deze musea in Rome te hoeven missen. Het Musei Capitolina werd al in 1471 opgestart, door de toenmalige Paus Sixtus IV. Destijds bestond de collectie enkel uit vier beelden, namelijk de Capitolijnse wolvin, de Spinario, de Camillus en het bronzen hoofd van Constantijn.

Bekende werken in het Musei Capitolini

Tijdens een bezoek aan het Capitoline museum in Rome is de schatkamer meer dan het bekijken waard! Hier vind je tal van klassieke objecten, die allen gerelateerd zijn aan de geschiedenis van het oude Rome. Zo zie je de stad van een hele andere kant! Tussen de verschillende gebouwen vind je daarbij een prachtig plein. Vanaf dit plein is de architectuur van Michelangelo goed te zien. De eerder beschreven Capitolijnse wolf met Romulus en Remus is nog steeds zichtbaar in het Musei Capitolini.

Ligging van het Musei Capitolini

De verschillende gebouwen liggen dichtbij elkaar, mede door het plein tussen deze gebouwen. Het geheel is gelegen aan het Piazza del Campidoglio, waar je per bus kunt komen. Neem buslijn 30, 51, 81, 83, 85, 87, 118, 130F, 160, 170, 628, C3 of N9 en stap uit bij halte Ara Coeli. Mocht je de tram nemen, dan kom je met tramlijn 8 bij halte Venezia het dichtst in de buurt van het Musei Capitolini. Loop via de Piazza D’Aracoeli om bij de eerder genoemde bushalte te komen. Vanaf deze halte loop je direct naar het Musei Capitolini via de kronkelweg tegenover de halte.

Overige belangrijke informatie

Net als bij het bezoek van veel andere musea in Rome, is het ook bij die museum raadzaam om het openbaar vervoer te nemen. Met de auto kan het erg lastig zijn om in de buurt van het Musei Capitolini te komen. Ook doe je er verstandig aan, om je Musei Captolini tickets vooraf online te reserveren. Zo hoef je niet lang in de rij te staan! Je kunt het Musei Capitolini van maandag tot en met zondag bezoeken van 9.00 tot 19.30 uur. Het museum is ook met een rolstoel goed te bezoeken.