Neues Museum Berlin

Neues Museum Berlin bezoeken?

Volgens velen behoort het Neues Museum tot de beste musea in Berlijn. Tijdens een bezoek aan dit museum loop je langs verschillende archeologische vondsten uit het stenen tijdperk, de ijstijd, de ijzertijd en de bronstijd! Een prachtige wandeling door het verleden, die je tal van nieuwe inzichten geeft. Zo leer je meer over het leven van mensen in oude culturen, de kunst die zij maakten en de gereedschappen die gebruikt werden.

Bekende werken in het Neues Museum Berlin

Een van de absolute hoogtepunten binnen het Neus Museum in Berlijn is de Buste van Nefertiti. Ook het beroemde portretbeeld van Tiye is het bekijken waard! Tiye wordt gezien als een van de meest invloedrijke vrouwen uit de tijd van het oude Egypte. Niet voor niets wordt het Neues Museum ook wel het Egyptische Museum of Egypte Museum genoemd.

Ligging van het Neues Museum

Het Neues Museum is net als het Altes Museum, het Bode Museum en de Alte Nationalgalerie gelegen op het Museumeiland in Berlijn. Wanneer je tentoonstellingen in Berlijn op het gebied van kunst wilt bekijken, ben je op dit eiland op de goede plek. Naast de verschillende musea vind je op dit eiland een prettig park om even uit te kunnen rusten. Ook de Berliner Dom is het bekijken waard, wanneer je dit eiland bezoekt.

Welke bus of metro naar het Neues museum? 

Je kunt het Neues Museum in Berlijn eenvoudig bereiken met het openbaar vervoer. Buslijnen 100, 200 en N2 brengen je naar de Lustgarten, waarvandaan het enkele minuten lopen is naar het Neues Museum. Een alternatief is een bus of metro richting de Friedrichstraße of de Hackescher Market.

Overige belangrijke informatie

Om niet in de wachtrij te hoeven staan voor een bezoek aan het Neues Museum, kan het verstandig zijn om je tickets vooraf online te bestellen. Deze tickets werken met het “skip the line”-principe, waardoor je vrijwel direct naar binnen kunt. Het is doorgaans erg druk bij deze musea in Berlijn.

Neues Museum openingstijden

Het Neues Museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op de donderdagen is het museum van 10.00 tot 20.00 uur geopend. Wees ruim op tijd, om de verschillende hoogtepunten van dit Berlijnse museum te kunnen bekijken.

Neues Museum Tickets