Moco Kunstmuseum Amsterdam

Kunstmuseum Amsterdam bezoeken?

Het Moco Museum wordt ook wel het Modern Contemporary Art Museum in Amsterdam genoemd en is gevestigd in de prachtige Villa Alsberg. Dit is een herenhuis, welke dateert uit het jaar 1904. Lang hoef je niet naar het herenhuis te zoeken, deze is namelijk gevestigd aan het Museumplein in het centrum van Amsterdam. In het museum vind je sterk uiteenlopende kunstwerken van onder meer Banksys en soortgelijke pioniers. Er worden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd in het Moco Museum in Amsterdam.

Bekende werken in het Moco Museum

In dit museum vind je bekende werken van Bansky, die verzameld zijn in de Bansky tentoonstelling op de begane grond van het museum. Niet voor niets noemt men dit museum ook wel het Bansky Museum van Amsterdam. Meest bekende schilderij uit deze collectie is Beanfield. Ook Barcode, Girl with Balloon, Pulp Fiction, Kate Moss, Soup Can en Kids on Guns zijn bekende werken van Bansky.

Ligging van het Moco Museum

Door zijn centrale ligging is het Moco Museum heel eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken. Bij het Moco Museum parkeren is lastiger, doordat het in de binnenstad van Amsterdam doorgaans erg druk is. Kom je toch per auto? Parkeer je auto dan onder het Museumplein. Aan het Museumplein zijn ook het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum gevestigd.

Moco Museum per tram bezoeken

Vanaf Amsterdam CS kun je het beste tram 2 of 12 nemen en uitstappen bij de Van Baerlestraat of het Museumplein. Een alternatief is tramlijn 11, die je naar het Leidseplein brengt. Stap hier over op tramlijnen 2, 5 of 12. Kom je vanaf Amsterdam-Zuid? Neem dan tram 5 nemen naar het Moco Museum.

Overige belangrijke informatie

Doordat het erg druk kan zijn in het Moco Museum, doe je er verstandig aan om Moco Museum tickets vooraf online te bestellen. De tickets worden direct geleverd en voorkomen dat je in de rij moet staan bij het museum. Je museumjaarkaart in Amsterdam gebruiken bij dit museum is niet mogelijk.

Moco openingstijden

Het museum in Amsterdam is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op vrijdagen is het museum nog een uurtje langer open, tot 19.00 uur.

Kunstmuseum Tickets