Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay in Parijs werd in 1986 opgericht en biedt haar bezoekers sindsdien voornamelijk Westerse kunst aan. In het bijzonder de 19e eeuwse Franse kunst! Het museum werd ontworpen door architect Gae Aulenti en is gevestigd in het voormalige treinstation Gare d’Orsay. Dit station was voorheen het kopstation van verschillende belangrijke treinlijnen richting het zuiden van Frankrijk. In het Musée d’Orsay zijn onder meer werken te vinden uit het voormalige Musée du Jeu de Paume, het Musée National d’Art Moderne en het Louvre.

Bekende werken in het Musée d'Orsay

Kunstliefhebbers vinden in het Musée d’Orsay in Paris bekende kunstwerken van onder meer Édouard Manet, Claude Monet, Renoir, Vincent van Gogh en Henri Rousseau. Naast de schilderkunst biedt het museum d’Orsay een rijke collectie aan beeldhouwkunst. Bekende beeldhouwwerken zijn onder meer de Buste de Madame Vicuna en de Buste d’Aimé-Jules Dalou. Beide werken werden gemaakt door Rodin.

Bekende Musée d’Orsay kunstwerken zijn onder meer “Vrouwen in de tuin”, “Londres” en “Le Parlement” van Monet. Ook de schilderijen “Zelfportret”, “The Siesta”, “The Church at Auvers” en “View from the Chevet” van Vincent van Gogh zijn het bekijken waard.

Ligging van het Musée d'Orsay

Het Musée d’Orsay is gelegen aan de Rue de la Légion d’Honneur, direct aan de Seine. In de omgeving van het Musée d’Orsay zijn weinig parkeerplaatsen te vinden. Daarbij is het in het centrum van Parijs vaak erg druk. Het is dan ook verstandig om per openbaar vervoer naar het Musée d’Orsay in Paris te reizen.

Musée d’Orsay per metro of bus bezoeken

Voor de ingang van het Museum d’Orsay stoppen verschillende buslijnen. Neem bus 24 en stap uit bij Pont Royal – Quai Voltaire, of reis met buslijnen 68, 69 en N01 naar halte Musée d’Orsay. Vanaf Pont Royal – Quai Voltaire is het enkele minuten lopen naar de ingang van het museum. Wil je het museum met een rolstoel bezoeken? Reis dan met bus 73 naar halte Musée d’Orsay, deze is rolstoeltoegankelijk. Let op, dit is een andere halte dan de gelijknamige stop van buslijnen 68, 69 en N01. Naast de bus, brengt ook de trein je naar de Musée d’Orsay metro stop. Neem treinlijn RER C en stap uit bij Gare Musée d’Orsay.

Overige belangrijke informatie

Jaarlijks bezoeken ruim 3,5 miljoen toeristen het Musée d’Orsay, waardoor het verstandig is om Musée d’Orsay tickets vooraf te bestellen. Zo hoef je niet in de rij te staan bij het museum! Het museum is ook met een rolstoel goed te bezoeken.

Musée d’Orsay openingstijden

Het museum is van vrijdag tot en met woensdag van 9.30 tot 18.00 geopend, behalve op zondag. Zondags is het museum gesloten! Op donderdag kun je het museum van 9.30 tot 21.45 bezoeken. Houd er rekening mee dat sommige delen van het museum om 17.15 sluiten, waardoor het raadzaam is om op tijd richting het museum te gaan.