Bode Museum Berlijn

Bode Museum Berlijn bezoeken?

Het Bode Museum in Berlijn biedt je een breed scala aan beelden aan. Deze beelden dateren voor het grootste deel uit het Oude Griekenland en het Byzantijnse Rijk. Je vindt hier echter ook verschillende recentere werken, tot aan de 19e eeuw. Het museum in Berlijn beschikt over een van de grootste beelden collecties ter wereld. Ook leuk is een bezoek aan het Münzkabinett, wat je binnen het museum vindt. Dit muntenkabinet beschikt over maar liefst 500.000 munten.

Bekende werken in het Bode Museum Berlin

Het meest bekende werk in het Bode Museum in Berlin is de Flora Buste. Men denkt dat dit beeld gemaakt werd door Leonardo da Vinci, al kan dat niet met zekerheid worden gezegd. Er gaan namelijk ook geruchten, dat het beeld gemaakt werd door Richard Cockle. Dit is een veel minder bekende beeldhouwer. Ook de nieuwe tentoonstelling Beyond Compare is het bekijken waard, welke gaat over Afrikaanse en Europese sculpturen.

Ligging van het Bode Museum

Het Bode Museum ligt net als veel andere musea in Berlijn op het Museumeiland. Dit Museumeiland is bijzonder goed te bereiken en wordt omgeven door de Spree en het Spreekanaal. Op het eiland vind je naast verschillende musea een leuk parkje om in uit te rusten en de bekende Berliner Dom.

Welke bus of metro naar het Bode Museum?

Om bij het Bode Museum te komen, kun je verschillende bus- en tramlijnen nemen. Neem buslijnen 100, 200 en N2 brengen naar de Lustgarten. Hiervandaan is het slechts enkele minuten lopen naar de ingang van het museum. Een alternatief is een bus of metro richting de Friedrichstraße of de Hackescher Market.

Overige belangrijke informatie

Het Bode Museum is bijzonder populair onder toeristen. Om niet in de rij te hoeven wachten, kan het slim zijn om je tickets vooraf te bestellen. Deze tickets bieden de mogelijkheid om de wachtrij over te slaan en vrijwel direct naar binnen te gaan. Je kunt de Bode Museum tickets eenvoudig online bestellen.

Bode Museum openingstijden

Het Bode Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend. Op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het mogelijk om het Bode Museum van 10.00 tot 18.00 uur te bezoeken. Maandags is het Bode Museum in Berlijn gesloten en op donderdag wijken de openingstijden van het Bode Museum af: van 10.00 tot 20.00 uur.

Bode Museum Tickets