Musée de l’Arméé – Les Invalides

Het Musée de l’Arméé, in het Nederlands vertaald als legermuseum, is een van de oudste musea in Parijs. Het Musée de l’Arméé in Paris werd al in 1905 geopend en is onlangs, tussen 2003 en 2008 flink gerenoveerd. Het museum is gevestigd in de Cathédrale de Saint-Louis-des-Invalides, wat het museum meer dan het bezoeken waard maakt! Ook voor kinderen kan een bezoek aan dit museum erg leuk zijn.

Bekende werken in het Musée de l’Arméé

Binnen het Musée de l’Arméé in Parijs vind je verschillende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen tonen de verschillende fases uit de Franse geschiedenis, namelijk: Lodewijk XIV tot Napoleon III en de Tweede Wereldoorlog. Een van de bekendste kunstwerken uit het legermuseum in Parijs is de tombe van Napoleon.

Ligging van het Musée de l’Arméé

Je vindt het Musée de l’Arméé aan de Rue de Grenelle, in het 7e arrondissement van de Franse hoofdstad. Rondom het museum liggen verschillende parken en meerdere bus- en metrostations. Zo kun je museum heel eenvoudig per openbaar vervoer bereiken! Na een bezoek aan het museum kun je uitrusten in een van de parken.

Musée de l’Arméé per metro bezoeken

Er zijn verschillende metrostations in de buurt van het Musée de l’Armée. Zo kun je lijn 8 nemen richting Balard Créteil, Avenue de la Motte-Piquet of het Invalides station. Ook kun je voor buslijnen 82 en 92 kiezen, die voor de ingang van het museum stoppen bij halte Vauban – Hôtel des Invalides.

Overige belangrijke informatie

Het museum is rolstoeltoegankelijk, evenals de bushalte voor de ingang van het museum. Met de een rolstoel dien je het museum aan de Place Vauban-zijde te betreden. In de ochtend is het relatief rustig in het museum, waardoor dit een ideaal moment is om het Musée de l’Arméé te bezoeken.

Musée de l’Arméé openingstijden

Dagelijks is het legermuseum in Parijs geopend van 10 uur in de ochtend, tot 18 uur in de avond. Het museum laat na een half uur voor sluitingstijd geen nieuwe bezoekers meer toe.