Musée national Picasso-Paris

Het Musée national Picasso in Parijs werd in 1985 na een intensieve renovatie geopend en is gevestigd in Hotel Salé. Op de derde etage van dit gebouw krijgen bezoekers een uniek inkijkje in het werk van Pablo Picasso. Het misschien beschikt over de grootste collectie aan werken van Picasso ter wereld.

Bekende werken in het Musée national Picasso-Paris

Binnen het Musée national Picasso-Paris vind je bekende schilderijen van Picasso als “Cézanne”, “Degas” en “Matisse”. Naast de werken van Picasso worden hier ook schilderijen van andere bekende schilders tentoongesteld. Denk aan werken van meesters als Chardin, Courbet en Renoir.

Ligging van het Musée national Picasso-Paris

Het Picasso museum in Parijs is gelegen aan de Rue de Thorigny, in het 3e arrondissement van de stad. Doordat het in het centrum van de stad vaak erg druk is, wordt het afgeraden om per auto naar het museum te reizen. Verstandiger is het om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Parijs.

Picasso museum per metro bezoeken

Per openbaar vervoer kun je eenvoudig in de buurt van het Picasso museum in Parijs komen. Neem hiervoor metrolijn 1 naar Saint-Paul, of neem metro 8 naar Saint-Sébastien-Froissart. Ook kun je lijn 8 richting Chemin Vert nemen om bij het Musée national Picasso-Paris te komen. Naast de metro brengen ook buslijnen 20, 29, 65, 69, 75 en 96 je naar dit museum. Stap in dit geval uit bij bushalte Saint-Paul.

Overige belangrijke informatie

Het Musée national Picasso-Paris is ook met een rolstoel te bezoeken. Datzelfde geldt voor de bushaltes in de buurt van het museum. Doordat het overdag behoorlijk druk kan zijn in het museum, is het verstandig om je Picasso Museum Paris tickets vooraf online te bestellen. Zo sta je nooit in de rij!

Picasso museum Parijs openingstijden

Het Pablo Picasso museum is van dinsdag tot en met zondag van 10.30 tot 18.00 geopend. Op zaterdag en zondag kun je zelfs al om 9.30 in het museum terecht om de prachtige werken van Pablo Picasso te bezichtigen.