DDR Museum Berlijn

DDR Museum Berlijn bezoeken?

In de periode na de Tweede Wereldoorlog was Berlijn verdeeld in twee delen: Oost- en West-Berlijn. Oost-Berlijn werd in deze periode als de hoofdstad van de voormalige DDR gezien. Een bezoek aan het DDR Museum in Berlijn biedt je de mogelijkheid om te ervaren, hoe het moet zijn geweest om in die periode in Oost-Berlijn te leven. In dit museum vind je een breed scala aan spullen, die dateren uit de jaren na de Tweede Wereldoorlog.

Bekende werken in het DDR Museum Berlin

Het DDR Museum in Berlin kent weinig grote topstukken. Bij dit museum in Berlijn gaat het om het gehele plaatje! Het museum is op een hele interactieve wijze ingericht, wat een bezoek aan dit museum leuk maakt voor jong en oud. Op verschillende displays in het museum leer je meer over de jaren dat Berlijn in twee delen gesplitst was. Vanzelfsprekend komen ook de Stasi en de Berlijnse Muur ruim aan bod in dit museum. Kijk eens op de DDR Museum wiki om hier meer over te lezen.

Ligging van het DDR Museum

Het DDR museum ligt net buiten het Museumeiland van Berlijn. Op het Museumeiland vind je de beste musea van Berlijn! Neem de brug over de Spree, om aan je linkerhand het DDR Museum te vinden. In de omgeving van het DDR Museum vind je een prachtig park om uit te rusten, de Berliner Dom en een groot aquarium van Sea Life. Sea Life is ook in Nederland actief, in Scheveningen. Zeker voor kinderen kan dit een leuke aanvulling zijn op een bezoek aan het DDR Museum.

Welke bus of metro naar het DDR Museum?

Het DDR museum ligt net buiten het Museumeiland van Berlijn. Op het Museumeiland vind je de beste musea van Berlijn! Neem de brug over de Spree, om aan je linkerhand het DDR Museum te vinden. In de omgeving van het DDR Museum vind je een prachtig park om uit te rusten, de Berliner Dom en een groot aquarium van Sea Life. Sea Life is ook in Nederland actief, in Scheveningen. Zeker voor kinderen kan dit een leuke aanvulling zijn op een bezoek aan het DDR Museum

Overige belangrijke informatie

Het kan erg druk zijn bij het DDR Museum. Om te voorkomen dat je in de rij moet staan, kan het slim zijn om DDR Museum tickets vooraf online te bestellen. Deze tickets werken op basis van het “skip the line”-principe. Zo kun je meteen naar binnen! Het museum over de DDR in Berlijn is rolstoeltoegankelijk.

DDR Museum openingstijden

Het museum is op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. De openingstijden van het DDR Museum wijken af op donderdag en zaterdag. Donderdags is het museum gesloten en op zaterdag is het museum open van 10.00 tot 22.00 uur.

DDR Museum Tickets