Ara Pacis Museum

Het Ara Pacis Museum, ook wel het Ara Pacis Augustae, is eigenlijk geen museum. Bij een bezoek aan het Ara Pacis zie je al snel, dat het hier gaat om een altaar. Dit altaar werd in opdracht van de senaat voor keizer Augustus gebouwd en staat symbool voor de vrede. Het altaar werd gebouwd nadat keizer Augustus terugkeerde uit Spanje en Gallië, waar destijds een hevige strijd woedde tussen de verschillende volkeren. Het altaar dateert uit 9 jaar voor Christus, de dag waarop de vrouw van Augustus jarig was.

Bekende werken bij het Ara Pacis Altaar

Aan de zuidzijde van het Ara Pacis altaar zijn verschillende afbeeldingen te zien van Augustus en zijn familie. Opvallend is dat Augustus hier vee offert aan de goden, waarmee Augustus een nederige indruk wilde maken op anderen. Bij een bezoek aan het Ara Pacis Augustae herken je de keizer, doordat deze het grootst is afgebeeld op de afbeeldingen. Aan de noordzijde van het altaar vind je de senaat en het volk. De senaat was immers de opdrachtgever voor de bouw hiervan en de volk zorgde voor de uitvoering.

Ligging van het Ara Pacis Museum

Het Ara Pacis Augustae altaar ligt aan de Tiber, vlakbij het Palazzo Borghese. Er zijn verschillende bussen, die in de buurt van het Ara Pacis museum stoppen. Neem bijvoorbeeld buslijn 628 en stap uit bij halte LGT Marzio/porto Di Ripetta, of neem buslijn 301, 628, 913 of C3 om uit te stappen bij halte Tomacelli. Loop vervolgens richting de Tiber en sla rechtsaf. Het Ara Pacis museum zal al snel opdoemen! Een derde optie die je hebt om bij het Museum of Ara Pacis te komen, is buslijn 301 die bij halte Augusto Imperatore stopt.

Overige belangrijke informatie

Tickets voor The Ara Pacis museum zijn eenvoudig online te bestellen. Door je tickets vooraf te reserveren, is de kans klein dat je in de rij hoeft te staan! Het altaar is dagelijks van 9.30 tot 19.30 te bezoeken. Houd er rekening mee dat de laatste bezoekers om 18.30 worden toegelaten. Het wordt afgeraden om het museum met een rolstoel te bezoeken.