Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam bezoeken?

Door de moderne kunst die in het Stedelijk Museum in Amsterdam te bekijken is, wordt dit museum als een zeer geschikt museum voor kinderen in Amsterdam gezien. Naast de vaste kunstcollectie van het Stedelijk Museum, worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen opgezet. Je vindt in dit museum voornamelijk kunststukken uit de 19e en 20e eeuw. Bekende schilders waarvan werken te bekijken zijn, zijn onder meer Picasso, Monet en Warhol.

Bekende werken in Stedelijk Museum

Binnen het Stedelijk Museum in Amsterdam vind je talloze topstukken. Onder meer La Berceuse van Vincent van Gogh, Kuhstall van Lovis Corinth en La Montagne Sainte-Victoire (olieverf op doek) van Paul Cézanne zijn bekende werken.

Ligging van het Stedelijk Museum

Net als het Rijksmuseum, het Moco Museum en het Van Gogh Museum, is ook het Stedelijk Museum aan het Museumplein in Amsterdam gelegen. Dit maakt dat het museum een heel centraal museum in Amsterdam is. Het precies Stedelijk Museum adres is Museumplein 10. Bij het Stedelijk Museum in Amsterdam parkeren kan onder het Museumplein, voor mensen die met de auto naar dit museum in Amsterdam komen. Verstandiger is het echter om het openbaar vervoer te gebruiken.

Stedelijk Museum per tram bezoeken

Reis vanaf Amsterdam CS met tram 2 of 12 nemen naar de Van Baerlestraat of het Museumplein. Ook zou je van elders in de stad tramlijn 11 kunnen nemen, die je naar het Leidseplein brengt. Bij het Leidseplein kun je overstappen op tramlijnen 2, 5 of 12. Mocht je via Amsterdam-Zuid reizen, dan kun je direct tram 5 nemen naar het Stedelijk Museum.

Overige belangrijke informatie

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is ook per rolstoel goed te bezoeken. Doordat het gedurende het hele jaar behoorlijk druk kan zijn in dit museum, is het verstandig om je Stedelijk Museum tickets vooraf online te kopen. Zo hoef je bij het museum niet in de rij te staan! Heb je alle kunst bekeken? Breng dan nog een bezoek aan de Stedelijk Museum shop of het Stedelijk Museum restaurant voor een versnapering.

Stedelijk Museum openingstijden

Bezoek het Stedelijk Museum dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, of ga op vrijdag om ook tot later op de avond kunst te kunnen bekijken. Op vrijdagen is het museum namelijk van 10.00 tot 22.00 uur geopend.

Stedelijk Museum Tickets