Reina Sofia Museum Madrid

Reina Sofia Museum bezoeken?

Het Reina Sofia museum, ook wel het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia genoemd, werd in 1986 geopend en is vernoemd naar de Spaanse koningin Sofía. Hiermee behoort dit bekende museum tot de groep met relatief jonge musea in Madrid. Voorheen was er een 18e-eeuws ziekenhuis, het Hospital de San Carlos, in het huidige museum gevestigd. Twee jaar na de opening werd het Reina Sofia museum omgedoopt tot een nationaal museum van Madrid. In het Madrid museum vind je verschillende vormen van moderne en hedendaagse kunst. Dit maakt het Museo Reina Sofia in Madrid ook zeer geschikt voor een bezoek met kinderen!

Bekende werken in het Reina Sofia Museum

Guernica Picasso

Guernica – Picasso

Binnen het Museo Reina Sofia vind je voornamelijk Spaanse kunst, waarvan het Guernica schilderij het meest bekende werk is. Dit kunstwerk werd gemaakt door Pablo Picasso en is het hoogtepunt van de permanent tentoongestelde werken binnen het moderne museum. Picasso is echter niet de enige schilder die werk aan deze permanente tentoonstelling toevoegde. Ook vind je hier verschillende werken van Salvador Dalí, waarvan je door heel Spanje kunst vindt. Voorheen werden veel van de werken in het Reina Sofia museum tentoongesteld in het Español de Arte Contemporáneo, wat inmiddels niet meer bestaat.

Het modern art museum in Madrid bevat in z’n totaliteit een kunstcollectie van 4.000 schilderijen, 3.000 tekeningen en circa 1.400 beelden. Deze kunstwerken werden ontwikkeld door schilders en beeldhouwers als Juan Gris, Joan Miró, Julio Gonzâlez, Eduardo Chillida, Pablo Gargallo en Jorge Oteiza.

Ligging van het Reina Sofia Museum

Het Reina Sofia museum in Madrid behoort samen met het Museo del Prado en het Museo Thyssen-Bornemisza tot de Triángulo del Arte, ook wel de “gouden driehoek” genoemd. De driehoek staat voor de drie musea die binnen een straal van een kilometer bij elkaar vandaan liggen. Dit maakt het heel eenvoudig om de drie bekendste musea in Madrid in een keer te bezoeken! Het museum is gevestigd aan de Calle de Santa Isabel.

Je komt het snelst bij het museum door de bus te nemen. Buslijnen 6, 59, 85 en N14 stoppen voor de deur van het museum bij halte Reina Sofia. Ook buslijn E1 stopt praktisch voor de deur, bij halte Atocha. Mocht je per trein naar het centrum van Madrid willen reizen, dan kun je uitstappen bij halte Madrid-Puerta de Atocha. Hiervandaan is het nog maximaal 5 tot 10 minuten lopen naar het Reina Sofia Museum. Dit doe je door de Calle de Méndez Álvaro naar rechts af te lopen en vervolgens de weg over te steken.

Overige belangrijke informatie

Je kunt het Reina Sofia museum van woensdag tot en met maandag bezoeken van 10 uur in de ochtend, tot 21 uur in de avond. Op zondag sluit het museum twee uur eerder om 19 uur. Houd er rekening mee dat er vanaf een half uur voor sluitingstijd geen nieuwe bezoekers worden toegelaten. Door de omvang van de kunstcollectie binnen dit moderne museum in Madrid, is het echter raadzaam om de tijd te nemen voor een bezoek aan het museum. Tussen 15 en 17 uur is het relatief rustig in het museum! Het museum is ook met een rolstoel goed te bezoeken. In de buurt van het Reina Sofia Museum zijn verschillende eettentjes te vinden.

Door de drukte in het hoofdseizoen, kan het verstandig zijn om Sofia museum Madrid tickets vooraf online te bestellen. Zo hoef je niet in de rij te staan.

Reina Sofia Museum Openingstijden

Maandag 10:00–21:00
Dinsdag Gesloten
Woensdag 10:00–21:00
Donderdag 10:00–21:00
Vrijdag 10:00–21:00
Zaterdag 10:00–21:00
Zondag 10:00–19:00

Reina Sofia Tickets