Heineken Experience Amsterdam

Heineken Experience bezoeken?

Ben je een liefhebber van een echte Nederlandse goudgele rakker, beter bekend als een glas Heineken? In dat geval kan een bezoek aan de Heineken Experience in Amsterdam het overwegen waard zijn! Dit Heineken museum in Amsterdam is een leuke afwisseling op de musea in Amsterdam met de klassieke kunstwerken. De Heineken Brouwerij in Amsterdam werd al in 1867 geopend en biedt je tegenwoordig de mogelijkheid om kennis te maken met het brouwproces.

Wat te doen in de Heineken Experience?

Tijdens een rondleiding door de Heineken Experience leer je, onder begeleiding van een gids, veel over de verschillende aspecten van het brouwen van bier. Onderweg krijg je verschillende interactieve voorstellingen te zien, kun je deelnemen aan een proeverij en volg je de reis die een bierflesje door de brouwerij maakt. De gehele rondleiding en proeverij duren samen ongeveer anderhalf uur, waarbij je veel te weten komt over Heineken, de historie van de brouwerij en het bier zelf. Wil je alvast meer weten over Heineken? Kijk eens op de Heineken wiki!

Ligging van de Heineken Experience

De Heineken Experience is gelegen aan de Stadhouderskade 78 in Amsterdam, in de buurt van de bekende Albert Cuypmarkt. Houd er rekening mee dat het ook in dit deel van de stad druk kan zijn. Mocht je toch willen parkeren bij de Heineken Experience, plaats je auto dan op het Heinekenplein van APCOA Parking. Makkelijker is het echter om per openbaar vervoer naar dit museum in Amsterdam te reizen.

Heineken Experience per tram bezoeken

Er zijn verschillende trams die vanaf Amsterdam CS naar de Heineken Experience rijden. Neem tramlijn 16, 24 of 25 en stap uit bij halte Marie Heinekenplein of Stadhouderskade. Kom je vanaf het Leidseplein? Neem dan tram 7 of 10 en stap uit bij de halte Stadhouderskade. Beide haltes liggen nabij de ingang van de Heineken Experience. Maak gebruik van 9292 om je route naar deze bezienswaardigheid in Amsterdam te plannen.

Overige belangrijke informatie

De Heineken Experience is ook voor mensen met een rolstoel te bezoeken. Door de drukte en het beperkte aantal personen per rondleiding, is het verstandig om je Heineken Experience tickets online te bestellen. De tickets geven je niet alleen recht op een rondleiding door de Heineken brouwerij, maar ook op twee glazen bier of fris.

Heineken Experience openingstijden

Van maandag tot en met donderdag is The Heineken Experience van 11.00 tot 19.30 uur geopend. Op vrijdag tot en met zondag kun je deze bezienswaardigheid van 11.00 tot 20.30 uur bezoeken. Op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste- en Tweede Kerstdag is dit museum in Amsterdam gesloten.

Heineken Experience Tickets