Museum Rome

Museum in Rome bezoeken: voor welke kies jij?

Rome, ontstaan in 753 v. Chr., is de hoofdstad van Italië en wordt beschouwd als het bestuurlijk centrum van de regio Lazio en Città Metropolitana di Roma Capitale. Met een inwonersaantal van circa 2,8 miljoen, is Rome de grootste stad van Italië. Veel toeristen beschouwen Rome niet alleen als de hoofdstad van Italië, ook is het voor hen de Europese cultuurhoofdstad. In Rome vind je tal van verschillende musea, prachtige bouwwerken en een zeer prettige sfeer om uren door de smalle en sfeervolle straatjes te struinen. Voor wie minder goed ter been is, biedt Rome een uitgebreid netwerk van bussen.

Nadat je enkele uren door de nauwe straatjes van Rome gedwaald hebt om de verschillende bezienswaardigheden in Rome te bekijken, kun je dag afsluiten op een van de vele terrasjes aan rivier de Tiber. Naast de Tiber stroomt ook de Aniene door de Italiaanse hoofdstad.

Rome staat echter voornamelijk bekend om zijn grote culturele erfgoed. Naast beroemde bouwwerken als het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon zijn er verschillende musea, die de rijke Romeinse geschiedenis tentoonspreiden. Denk bijvoorbeeld aan de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel, Villa Borghese en het Musei Capitolini. Het zijn prachtige architectonische hoogstandjes, die verspreid liggen binnen het centrum van de stad.

Naast de reeds genoemde musea in Rome, zijn ook het Ara Pacis Museum, het Palazzo Braschi, het Forum Musea en de markten van Trajanus en het Marco Testaccio het bekijken waard. Laatstgenoemd museum in Rome staat bekend om haar moderne kunst. Het kan leuk zijn om een klassiek museum in Rome te combineren met een bezoek aan het Marco Testaccio. Iets wat je kinderen mogelijk meer aan zal spreken! Mocht je op zoek zijn naar een museum dat richt zich specifiek richt op het oude Rome, dan zijn het Palazzo Massimo alle Terme, het Palazzo Altemps, het Balbi Crypt Museum en het Thermen van Diocletianus het bezoeken waard. Later in dit artikel vertellen we je meer over de kunst, die je in de verschillende musea in Rome aantreft.

Bezoek Vaticaanstad en de pleinen van Rome

Niet alleen biedt Rome je een groot aantal musea. Kijk ook eens naar de prachtige pleinen die je hier vindt! Denk aan het Piazza Albania, het Piazza Barberini en het Piazza Colonna. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de meer dan twintig verschillende pleinen die in deze stad te bezoeken zijn. Wanneer je in de buurt bent zijn de Spaanse Trappen, bekend om haar gezelligheid tijdens de avonduren, absoluut een bezoekje waard. Je kunt hier heerlijk zitten, terwijl je geniet van de gezelligheid om je heen en de zwoele zomerse temperaturen tijdens de avonduren. Doordat het relatief duur is om de drankjes bij straatverkopers te kopen, is het verstandig om zelf wat te drinken mee te nemen. Het is niet ongebruikelijk dat men alcoholische dranken nuttigt op de Spaanse Trappen.

Wanneer je ’s ochtends volledig bent uitgerust, kun je de dag beginnen met een bezoek aan het Vaticaan. Vaticaanstad is logischerwijs goed te combineren met het bezoeken van het Vaticaan museum en de Sixtijnse Kapel. Wist je dat Vaticaanstad, de kleinste onafhankelijke staat ter wereld is? Deze staat wordt als enclave binnen Italië gezien, doordat de stad Rome Vaticaanstad volledig omsluit. Logischerwijs wordt de paus als het staatshoofd van Vaticaanstad beschouwd.

Musea in Rome

Onderstaand vind je een beschrijving van de populairste musea in Rome, die meer dan het bezoeken waard zijn! Door vooraf een selectie te maken van de museums in Rome die je wilt bezoeken, kun je voor een afwisselende combinatie zorgen en de vaak lange wachtrijen omzeilen. De overvloed aan musea in Rome zorgt, dat er voor ieder wat wils is. Van musea over de oudheid tot moderne kunst! Liefhebbers van musea kunnen in Rome hun hart ophalen.