Altes Museum Berlin

Altes Museum Berlin bezoeken?

Zoals de naam van dit bekende museum in Berlijn al doet vermoeden, neemt het Altes Museum je mee naar de mooiste kunstwerken uit de Griekse en Romeinse cultuur. Aanschouw bijvoorbeeld portretten van onder meer Cleopatra en Julius Caesar. Let bij een bezoek aan het Altes Museum in Berlijn niet alleen op de kunst die je binnen het gebouw vindt. Ook het gebouw zelf is meer dan het bekijken waard!

Bekende werken in het Altes Museum Berlin

Het Altes Museum in Berlijn herbergt een grote diversiteit aan kunstvoorwerpen. Je kunt hier terecht voor de kunst van onder meer de Etrusken, de pottenbakkers uit de klassieke oudheid en prachtige beelden van bekendheden uit het verleden. De beelden van Cleopatra en Julius Caesar zijn hier de bekendste voorbeelden van. Breng ook een bezoek aan het Münzkabinet, het muntenkabinet, van dit museum. Het muntenkabinet beschikt over een collectie van 1.400 verschillende munten. Hiermee is het muntenkabinet kleiner, dan die van het Bode Museum.

Ligging van het Altes Museum

Net als vele andere bekende musea in Berlijn, is het Altes Museum gelegen op het Museumeiland van de stad. Dit eiland wordt omgeven door de Spree en het Spreekanaal. Naast de beste musea uit Berlijn, vind je hier ook een prachtig park om een pauze te nemen en de indrukwekkende Berliner Dom.

Welke bus of metro naar het Altes Museum?

Het Altes Museum in Berlijn is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Onder meer buslijnen 100, 200 en N2 brengen je naar het museum. Stap uit bij de halte Lustgarten, welke zich op enkele minuten lopen van de ingang van het Altes Museum bevindt. Een alternatief is een bus of metro richting de Friedrichstraße of de Hackescher Market.

Overige belangrijke informatie

Om te voorkomen dat je een lange tijd in de rij moet staan bij het museum, kun je vooraf Altes Museum tickets bestellen. Deze tickets bieden de mogelijkheid om de wachtrij over te slaan en direct naar de ingang van het museum te lopen. Zo heb je alle tijd om de prachtige kunst in het museum te bewonderen.

Altes Museum openingstijden

Het Altes Museum in Berlijn is geopend van dinsdag tot en met zondag. Op maandag is het museum gesloten. Het museum is op deze dagen van 10.00 tot 18.00 uur geopend, met uitzondering van de zaterdag. Op zaterdag kan het museum van 10.00 tot 20.00 uur bezocht worden.

Altes Museum Tickets