Musée de l’Orangerie

Voor een bezoek aan het Musée de l’Orangerie in Parijs, kun je terecht in de Tuilerieën aan de Place de la Concorde. Het museum, gevestigd in een relatief nieuw gebouw, maakt onderdeel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées.

Bekende werken in het Musée de l’Orangerie

Het Musée de l’Orangerie in Paris toont schilderijen uit de laatste jaren van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. De meest bekende werken zijn onderdeel van de serie waterlelies, geschilderd door de Franse impressionist Claude Monet. Deze serie vind je terug onder de naam “Nymphéas”. De serie toont de waterlelies uit de tuin van Monet zelf, in het plaatsje Giverny. Naast het werk van Monet vind je hier ook werken van Paul Cézanne (“Le Rocher rouge”) en Pablo Picasso (“La Grande Baigneuse”).

Ligging van het Musée de l’Orangerie

Voor een bezoek aan het De l’Orangerie museum in Parijs dien je naar het 1e arrondissement te reizen, waar je het museum aan de Jardin des Tuileries vindt. Doordat het museum zeer centraal gelegen is, wordt het afgeraden om per auto naar het museum te reizen.

Musée de lÓrangerie per metro bezoeken

Gebruik de metro naar het Musée de l’Orangerie, om eenvoudig in de buurt van de ingang te komen. Neem metrolijn 1, 8 of 12 en stap uit bij de bekende, zeer drukke halte Concorde. Naast de metro, kun je ook de bus naar het De l’Orangerie in Paris nemen. Vrijwel elke bus stopt bij halte Concorde, wat voor de ingang van het museum is.

Overige belangrijke informatie

Het Musée de l’Orangerie in Parijs is rolstoeltoegankelijk. Doordat het overdag erg druk is, doe je er verstandig aan om het museum in de ochtend te bezoeken. Zo kun je eenvoudig langs de verschillende schilderijen rijden met de rolstoel. Musée de l’Orangerie tickets kun je het beste voor je bezoek online bestellen. Zo hoef je niet in de rij te staan!

Musée de l’Orangerie openingstijden

Je kunt van woensdag tot en met zondag terecht in het Musée de l’Orangerie, welke van 9.00 tot 18.00 geopend is. Houd er rekening mee dat nieuwe bezoekers niet meer worden toegelaten vanaf een half uur voor sluitingstijd.