Madame Tussauds Berlijn

Madame Tussauds Berlijn bezoeken?

Wie kent Madame Tussauds niet? In dit bijzonder leuke museum voor kinderen vind je meer dan 120 verschillende wassenbeelden van bekendheden als Taylor Swift, Johnny Depp, Dungeon en vele anderen. Het maakt Madame Tussaud een leuke afwisseling op de andere musea in Berlijn!

Bekenstee werken in Madame Tussauds

In dit museum vind je wassenbeelden van muzikanten, acteurs, politici, sporters en verschillende andere bekendheden. Naast de wereldberoemde bekendheden, vind je ook verschillende Duitse figuren in Madame Tussauds terug. Het geeft je als toerist een goed beeld van de Duitse cultuur. Madame Tussauds Berlin biedt Adolf Hitler, Dungeon, Helene Fischer, Trump en Justin Bieber als hoogtepunten aan.

Ligging van Madame Tussauds

Het Madame Tussauds in Berlijn ligt aan de bekende straat Unter den Linden, waarover een bekende klassieker van Klein Orkest gaat. In de buurt van het museum vind je de Brandenburger Tor, waardoor het leuk kan zijn om beide bezienswaardigheden in Berlijn met elkaar te combineren. Achter de Brandenburger Tor vind je een park, om na een bezoek aan deze bezienswaardigheden kort uit te rusten.

Welke bus of metro naar Madame Tussauds

Je kunt zowel per trein, als met de metro en bus naar Madame Tussauds reizen. De ingang van dit museum ligt vrijwel naast de halte Brandenburger Tor. Neem treinnummer S1, S2, S25 of S26 om hier te komen. Ook metrolijn U55 en buslijnen 100 en TXL rijden naar deze halte in het centrum van Berlijn.

Overige belangrijke informatie

Madame Tussauds Berlin is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Om snel naar binnen te kunnen is het verstandig om je Madame Tussauds Berlijn tickets vooraf online te bestellen. Deze tickets werken op basis van het “skip the line”-principe, waardoor je vrijwel direct door kunt lopen naar de ingang. Wees op tijd, er mogen maximaal vijf rolstoelgebruikers op hetzelfde moment binnen zijn.

Madame Tussauds openingstijden

Het museum in Berlijn is op doordeweekse dagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De openingstijden van Madame Tussauds op zaterdag en zondag wijken af, in het weekend is het museum van 10.00 tot 19.00 uur geopend. Om alle beelden te kunnen bekijken, is het raadzaam om ruim voor sluitingstijd aanwezig te zijn.

Madame Tussauds Tickets