Wereldmuseum Amsterdam

Wereldmuseum Amsterdam bezoeken?

Reis de wereld rond binnen het Wereldmuseum in Amsterdam! Dit museum is geschikt voor jong en oud, die zullen genieten van prachtige kunstwerken en voorwerpen uit niet-Westerse culturen.

Bekende werken in het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum beschikt over weinig wereldberoemde werken. Juist de diversiteit aan kunstobjecten uit verschillende culturen maakt een bezoek aan dit museum in Amsterdam het overwegen waard. In wisselende tentoonstellingen van het Tropenmuseum leer je de wereld op een andere manier kennen.

Ligging van het Wereldmuseum

Een bezoek aan het Wereldmuseum in Amsterdam-Oost kun je goed combineren met een wandeling door het Oosterpark. Hier vind je talloze cafés en restaurants voor een versnapering! Het Wereldmuseum adres is om precies te zijn Linnaeusstraat 2 in Amsterdam. Bij het Wereldmuseum parkeren kan bij de parkeerplaats van Mobypark, op 1 minuut lopen van de ingang.

Het tropenmuseum per tram bezoeken

Reis je liever met het openbaar vervoer door Amsterdam? Neem tram 14 of 7 tot aan halte Alexanderplein, tram 19 naar halte Eerste van Swindenstraat of tram 3 naar halte Linnaeusstraat. Deze haltes liggen allen op slechts enkele minuten lopen van de Wereldmuseum entree.

Overige belangrijke informatie

Wereldmuseum tickets hoeven niet te worden gekocht, wanneer je in het bezit bent van een museumjaarkaart. Heb je deze museumkaart niet? Bestel je tickets voor het Wereldmuseum in dat geval vooraf. Zo hoef je niet in de rij te staan!

Wereldmuseum openingstijden

Het Wereldmuseum in Amsterdam is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend. In de vroege ochtend en late middag is het hier relatief rustig.

Wereldmuseum Tickets