Alte Nationalgalerie Berlin

Alte Nationalgalerie Berlin bezoeken?

Niet alleen de kunst binnen de Alte Nationalgalerie in Berlijn maakt een bezoek aan dit museum de moeite waard. Aanschouw ook het prachtige gebouw zelf! Anderen omschrijven dit gebouw als een combinatie van een kerk, een tempel en een theater. Binnen het gebouw vind je een breed scala aan kunstwerken in een neo-klassieke, romantische en modernistische stijl. In totaal heeft het museum een collectie van 1.800 schilderijen en circa 1.500 beelden.

Bezienswaardigheden in de Alte Nationalgalerie Berlin

De twee absolute pronkstukken uit het Alte Nationalgalerie museum in Berlijn zijn De IJzerwalserij, geschilderd door Adolph von Menzel, en Doornroosje. Laatstgenoemd werk werd geschilderd door Louis Sussmann-Hellborn. Ook De Blinde Samson van Lovis Corinth en de kunstwerken van Max Liebermann behoren tot de toppers uit de collectie van dit museum.

Ligging van de Alte Nationalgalerie

Het Alte Nationalgalerie museum in Berlijn is gelegen op het Museumeiland. Op het Museumeiland vind je ook verschillende andere bekende musea uit de stad. Denk aan het Pergamonmuseum, het Neues Museum en het Altes Museum. Een bezoek aan de Alte Nationalgalerie kan zodoende eenvoudig gecombineerd worden met een bezoek aan een van de andere bekende musea in Berlijn.

Welke bus of metro naar de Alte Nationalgalerie?

Mede door de centrale ligging van dit eiland, is het Alte Nationalgalerie museum in Berlijn eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken. Neem buslijn 100, 200 of N2 en verlaat de bus bij halte Lustgarten. Deze halte bevindt zich op enkele minuten lopen van de ingang van de Alte Nationalgalerie. Een alternatief is een bus of metro richting de Friedrichstraße of de Hackescher Market.

Overige belangrijke informatie

Houd er rekening mee, dat het erg druk kan zijn bij de Alte Nationalgalerie. Om niet in de rij te hoeven staan voor tickets, kun je deze Alte Nationalgalerie tickets eenvoudig vooraf bestellen. De tickets werken op basis van het “skip the line”-principe, zodat je direct door kunt lopen naar de ingang. Het museum kan ook bezocht worden door mensen in een rolstoel.

Alte Nationalgalerie openingstijden

Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De openingstijden van het Alte Nationalgalerie museum wijken af op de donderdag. Donderdags is het museum geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Houd er rekening mee, dat de bovenste verdieping dagelijks om 11.00 uur opent.

Alte Nationalgalerie Tickets