Markten van Trajanus & Forum Musea

De markten van Trajanus in Rome dateren uit de periode van 107 tot 110 na Christus. In deze tijd was het keizer Trajanus, die opdracht gaf voor de bouw van deze markten. Nog steeds hebben de markten van Trajanus de uitstraling, die ze vroeger ook hadden. Trajanus zorgde er in zijn tijd als keizer voor, dat de stad Rome steeds verder werd uitgebreid. Binnen de markten van Trajanus vind je het Forum Musea, ook wel het Museum van de Keizerlijke Fora of het Forum van Trajanus genoemd. Hier leer je meer over het stelsel van de verschillende pleinen binnen de stad.

Bezienswaardigheden bij de markten van Trajanus

Door een bezoek te brengen aan de markten van Trajanus krijg je een goed beeld van de manier waarop de oude Romeinen leefden. Doordat de markten van Trajanus nog grotendeels de uitstraling van vroeger hebben, kun je hier heerlijk door de oude straatjes en steegjes van Rome struinen. Tijdens het struinen kom je meer dan 150 winkeltjes tegen, die tal van verschillende producten verkopen. De markten van Trajanus worden als het eerste winkelcentrum ter wereld beschouwd.

Ligging van de markten van Trajanus

Zoals reeds beschreven ligt het Forum Trajanus binnen de markten van Trajanus. Je vindt de markten van Trajanus aan de Via Quattro Novembre, waar je met verschillende buslijnen kunt komen. Neem buslijn 40, 60, 64, 70, 170, N7, N8, N9, N15 of N18 en stap uit bij halte Nazionale/quirinale. Vanaf deze halte loop je rechtstreeks naar de ingang van de markten van Trajanus.

Overige belangrijke informatie

Voor het bezoek van de markten van Trajanus en het Forum Romanum Musea in Rome dien je vooraf een ticket te kopen. Deze tickets bestel je eenvoudig online, zodat je bij de markten van Trajanus niet meer in de rij hoeft te staan. Bij je ticket krijg je daarbij een handige stadskaart van Rome. De markten van Trajanus zijn dagelijks geopend van 9.30 tot 19.30 uur. Je kunt ook met een rolstoel door de steegjes van de markten van Trajanus in Rome dwalen.