Pergamon Museum Berlijn

Pergamon Museum Berlijn bezoeken?

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Berlijn, is het Pergamonmuseum. In dit museum vind je tal van verschillende kunstwerken, architectonische hoogstandjes en prachtige artefacten uit de Oudheid. Binnen het museum vind je drie afdelingen, namelijk: de Antieke Collectie, het Museum voor het Midden-Oosten en het Museum voor Islamitische Kunst.

Bekende werken in het Pergamon museum Berlin

Een van de absolute hoogtepunten in het Pergamon museum in Berlijn is de Poort van Isjtar, die oorspronkelijk tot de Zeven Wonderen van de Oudheid behoort. Ook de nieuwe tentoonstelling “Das Panorama” is een absoluut hoogtepunt binnen dit museum in Berlijn! Mocht je nog meer topstukken willen bekijken, bezoek dan het stenen fragment van het Gilgamesj-epos en de Marktpoort van Milete.

Ligging van het Pergamonmuseum

In Berlijn musea bezoeken doe je door naar het Museumeiland van de stad te reizen. Je vindt hier de beste musea uit Berlijn! Ook het Pergamonmuseum vind je hier. Het museum ligt in de buurt van een prachtig park en verschillende andere musea in Berlijn. Zo kun je na een bezoek aan het Pergamonmuseum uitrusten in het park, om vervolgens een van de andere musea te bezoeken.

Welke bus of metro naar het Pergamonmuseum?

Het Pergamon in Berlijn is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Neem buslijnen 100, 200 en N2 naar de Lustgarten, waarvandaan het enkele minuten lopen is naar de ingang van het museum. Je kunt ook een bus of metro richting de Friedrichstraße of de Hackescher Market nemen. Ook vanaf deze haltes is het slechts enkele minuten lopen naar het Pergamon in Berlin.

Overige belangrijke informatie

Door het jaar heen is het ontzettend druk in dit museum in Berlijn. Door vooraf Pergamonmuseum tickets te kopen, weet je zeker dat je vrijwel direct naar binnen kunt! Met deze tickets hoef je niet in de wachtrij te staan, maar kun je via een speciale rij doorlopen richting de ingang.

Pergamon Museum openingstijden

Het Pergamonmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 20.00 uur. Wees ruim op tijd, om er zeker van te zijn dat je de verschillende onderdelen van dit museum kunt bezoeken.

Pergamon Tickets