Rembrandthuis Amsterdam

Wie het over bekende Nederlandse schilders heeft, zal de naam van Rembrandt van Rijn altijd laten vallen. De kunst van deze grootmeester is verzameld in het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Je vindt hier etsen en schetsen die in het verleden door Rembrandt werden gemaakt. Leuk om te weten is het feit, dat Rembrandt vroeger zelf in het pand woonde waar het Rembrandts Museum in Amsterdam tegenwoordig gevestigd is.

Bekende werken in het Rembrandthuis

Het meest bekende werk van Rembrandt van Rijn is wellicht Rembrandts Nachtwacht. Dit werkt hangt echter in het Rijksmuseum! In Het Rembrandthuis museum in Amsterdam zelf vind je naast de schetsen en etsen twee van de meest bekende Rembrandts schilderijen, namelijk: het Portret van Petronella Buys, geschilderd in 1635, en de Man met Zwaard. Dit laatste schilderij werd ergens tussen 1640 en 1644 geschilderd.

Ligging van het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis is gelegen aan de Jodenbreestraat 4 in Amsterdam. Vanaf het Centraal Station van Amsterdam is het circa 15 minuten lopen naar dit museum. Ook vind je in de buurt van het museum, bij het Waterlooplein, een parkeergarage. Doordat het behoorlijk druk kan zijn in het centrum van de stad, is het verstandiger om met het openbaar vervoer te reizen.

Het Rembrandthuis per tram bezoeken

Vanaf het Centraal Station van Amsterdam kun je met iedere metro naar het museum reizen. Stap uit bij de halte Nieuwmarkt of Waterlooplein. Ook tramlijn 12 brengt je vanaf het Centraal Station naar halte Waterlooplein, waar vandaan het slechts enkele minuten lopen is naar de ingang van dit museum.

Overige belangrijke informatie

Houd er bij een bezoek aan Het Rembrandthuis rekening mee, dat dit museum in Amsterdam slechts beperkt toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. Met de Rembrandthuis museumjaarkaart, die ook in andere musea in Amsterdam te gebruiken is, kun je gratis naar binnen. Mocht je zelf nog Rembrandthuis tickets moeten kopen, dan kun je dit het beste vooraf online doen. Zo hoef je niet in de rij te wachten!

Rembrandthuis openingstijden

Het Rembrandthuis in Amsterdam is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. In tegenstelling tot andere Amsterdamse musea is het museum vrijdags niet langer open.

Rembrandthuis Tickets