Paseo del Arte Card

Madrid kent verschillende bekende museums! Het Prado Museum, het Reina Sofia museum en het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza zijn hier de beste voorbeelden van. Deze drie musea zijn onderdeel van de “gouden driehoek”, ook wel Triángulo del Arte genoemd. Dit hebben zij te danken aan het feit, dat de musea binnen een straal van een kilometer bij elkaar vandaan liggen. Het maakt het heel eenvoudig om de verschillende museums in Madrid op dezelfde dag te bezoeken. Begin op tijd aan deze culturele dag, want de musea hebben je een grote kunstcollectie te bieden! De Paseo del Arte Card geeft je het recht om de verschillende musea te bezoeken voor een lagere prijs, dan wanneer je de tickets los zou kopen.

Bekende werken in de musea van de Paseo del Arte Card

La maja desnuda Goya

La maja desnuda – Goya

Door gebruik te maken van het Paseo del Arte ticket, kun je tal van bekende werken bekijken. De musea in Madrid hebben ieder een unieke kunstcollectie, bestaande uit tal van schilderijen, schetsen en beeldhouwwerken. Waar het Prado Museum de meest uiteenlopende kunstcollectie aanbiedt, richt het Reina Sofia museum zich voornamelijk op de Spaanse kunstenaars. In het Thyssen-Bornemisza museum in Madrid kun je een deel van de privécollectie van deze familie bekijken.

De meest bekende werken zijn “De overgave van Breda” (Velázguez, Prado Museum), “De naakte Maja” (Goya, Prado Museum), het “Guernica” schilderij (Picasso, Reina Sofia Museum), het zelfportret van Rembrandt (Thyssen-Bornemisza museum) en het drieluik Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch in het Prado Museum.

Ligging van musea voor de Paseo del Arte Card

Het Prado Museum en het Thyssen-Bornemisza museum zijn allebei aan de Paseo del Prado gelegen. Doordat er aan deze straat twee van de bekendste Spaanse musea gelegen zijn, wordt de straat vaak ook Paseo del Arte genoemd. De naam van deze tickets, de Paseo del Arte Card, refereert hieraan. Het Reina Sofia museum ligt aan de Calle de Santa Isabel, een uitloper van de Paseo del Prado.

Je kunt de verschillende musea het makkelijkst bereiken met het openbaar vervoer, om je niet met de auto in de drukte van Madrid te hoeven mengen. Per trein kun je naar de halte Madrid-Puerta de Atocha reizen. De gelijknamige halte, Atocha, is ook met metrolijn 2 te bereiken. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar het Reina Sofia museum en circa 10 tot 15 minuten naar de andere twee musea.

Het dichtst in de buurt van het Thyssen-Bornemisza museum en het Prado Museum kom je met buslijnen 10, 14, 27, 34, 37, 45, N9, N10, N11, N12, N13, N14, N15, N17 en N25. Stap uit bij halte Museo del Prado of halte Neptuno. Deze haltes zijn voor de deur van beide musea gelegen.

Overige belangrijke informatie

Alle musea die met de Paseo del Arte Card te bezoeken zijn, worden als rolstoelvriendelijk aangemerkt. Om in alle rust de verschillende kunstwerken te kunnen bekijken, is het raadzaam om al vroeg op de dag een bezoek aan de musea te brengen. Veel musea laten geen nieuwe bezoekers meer toe vanaf een half uur voor sluitingstijd.

In de omgeving van de verschillende musea vind je voldoende eetgelegenheden. De botanische tuin tussen het Prado Museum en het Reina Sofia museum is daarbij een ideale plek om even bij te komen van alle indrukken! Je bestelt de Paseo del Arte Card makkelijk online.

Paseo del Arte Tickets