Van Gogh Museum Amsterdam

Zoals de naam van dit museum in Amsterdam al verklapt, is het Van Gogh Museum volledig gericht op het werk van Vincent van Gogh. Deze Nederlandse meester heeft door de jaren heen tal van prachtige schilderijen en tekeningen ontwikkeld, die tot op vandaag de dag te zien zijn in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Overigens worden in dit museum niet alleen werken van Vincent van Gogh getoond. Je vindt hier bijvoorbeeld ook het werk van Gauguin en Monet.

Bekende werken in het Van Gogh Museum

Het meest bekende werk van Vincent van Gogh is voor velen het schilderij Zonnebloemen. Naast dit topstuk uit de collectie van Van Gogh vind je binnen dit museum een groot aantal stillevens, bloeiende tekeningen en landschappen. Meest bekende werk van Gauguin wat je hier vindt, is het schilderij Les Misérables. Ook Tulpenvelden vlakbij Den Haag van Monet is een bekend schilderij uit de collectie van het Vincent van Gogh Museum.

Ligging van het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam is net als het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum aan het Museumplein gelegen. Om precies te zijn is het adres van het Van Gogh Museum Museumplein 6 in Amsterdam. Het Museumplein zelf is een groot stuk gras, waar je heerlijk van het mooie weer kunt genieten tijdens het voorjaar en de zomer. Ideaal om je indrukken na een bezoek aan het museum even te laten zakken.

Van Gogh Muiseum per tram bezoeken

Door de drukte in het centrum van Amsterdam is het onverstandig om per auto naar het Van Gogh Museum in Amsterdam te reizen. Er zijn verschillende tramlijnen, die in de buurt van het museum stoppen. Neem vanaf Amsterdam CS tram 2 of 12 en stap uit bij de Van Baerlestraat of het Museumplein. Je zou ook tramlijn 11 kunnen nemen tot aan het Leidseplein en daar overstappen op tramlijnen 2, 5 of 12. Ook vanaf Amsterdam-Zuid kun je tram 5 nemen naar het Van Gogh Museum.

Overige belangrijke informatie

Het Van Gogh Museum is geschikt voor mensen in een rolstoel. Houd er rekening mee dat het erg druk is in dit museum in Amsterdam, ook buiten het hoofdseizoen en vakanties om. Het is om deze reden verstandig om je tickets voor het Van Gogh Museum vooraf online te bestellen. Van Gogh Museum tickets online bestellen werkt snel en voorkomt dat je lang in de rij moet staan! Breng een bezoek aan het Van Gogh Museum Café als je zin hebt in een lekkere kop koffie of thee.

Van Gogh Museum openingstijden

Dagelijks is het Van Gogh Museum van 9.00 tot 18.00 uur geopend. Op vrijdagavond kun je het museum zelfs tot 21.00 uur bezoeken.